ΕΝΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Μοναδικές εμπειρίες στη Νεμέα

Η Νεμέα καθώς και η ευρύτερη περιοχή, είναι γνωστή για την ποικιλία του Αγιωργίτικου, η οποία με βάση το εθνικό στρατηγικό σχέδιο οίνου και αμπέλου είναι μια από τις 4 ποικιλίες πρεσβευτές που έχουν επιλεγεί για την προβολή του Ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού.
Αν ακολουθήσετε τους δρόμους του κρασιού θα βρείτε μοναδικές εμπειρίες μέσα από στα οινοποιεία της περιοχής που έχουν να σας προσφέρουν μαγικές μυρωδιές και εκλεπτυσμένες γεύσεις.
Όμως η περιοχή έχει να προσφέρει μεγάλη ιστορία και παραμυθένιες διαδρομές σε όσους θέλουν να την ανακαλύψουν. Επισκεφτείτε την Αρχαία Νεμέα με το στάδιο όπου διοργανώνονται τα ΝΕΜΕΑ κάθε 4 χρόνια και τον ναό του Δία, ανακαλύψτε την ιστορία που κρύβει η επιβλητική εκκλησία της Παναγίας του Βράχου και μάθετε όλα τα μυστικά που κρύβουν οι θολωτοί τα τάφοι τον βασιλιάδων τον Μυκηνών στο Μυκηναϊκό νεκροταφείο Αηδονιών. Αν αγαπάτε τη φύση, η μικρή διαδρομή για τους καταρράκτες τον αηδονιών και το παραμυθένιο σκηνικό που θα συναντήσετε στο τέλος της δε θα σας απογοητεύσει. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα ιστορικά Δερβενάκια όπου θα βρείτε το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ο οποίος στις 26 Ιουλίου 1822 έστησε μια αριστοτεχνική παγίδα στη στρατιά του Δράμαλη όπου τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την προσπάθεια να περάσει προς την Κόρινθο και το ιστορικό εκκλησάκι του Άγιου Σωστή. Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα 11 χωριά μας (Αηδόνια, Αρχαία Νεμέα, Αρχαίες Κλεωνές, Γαλατάς, Δάφνη, Δερβενάκια, Καστράκι, Κούτσι, Κουτσομόδι, Λεόντιο, Πετρί), για καφέ η βόλτα και έτσι θα έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη της Νεμέας.